martes, 29 de abril de 2008

ESTALVIA AIGUA

Transcripció de Text "50 coses senzilles que tu pots fer per a salvar la terra": Josep Maria Foto:poketmonster//cc//flickr

Podries dutxar-te cada dia amb l´aigua que fas malbé deixant l´aixeta oberta mentre t´afaites o et raspalles les dents.

Rerafons cada europeu consumeix de mitjana uns 200 litres d´aigua al dia. d´aquesta quantitat, tres quartes parts s'esmercen a la cambra de bany, la meitat es malgasta de la manera més inútil.

Encara que tu no ho facis, és probable que coneguis algú que deixa l´aixeta oberta mentre es neteja les dents, s´afaita o renta els plats. És una pèrdua d´aigua molt grossa. A casa pots estalviar fins a 75.000 litres d´aigua cada any només tancant les aixetes quan no te´n serveixes.

SABIES QUE...?

Una aixeta oberta gasta més aigua del que suposes: de 5 a 10 litres van al desguàs cada minut en què l´aixeta està oberta.

Si deixes l´aixeta oberta mentre et rentes les dents, pots llençar fàcilment prop de 20 litres d´aigua.

Rentar els plats amb l´aixeta oberta malbarata una mitjana de 100 litres d´aigua.

Si t´afaites amb l´aixeta oberta, malgastes de 30 a 50 litres d´aigua en cada afaitada.

Rentar el cotxe amb una mànega consumeix fins a 500 litres d´aigua.

COSEES FÀCILS DE FER

Si només mulles i esbandeixes el raspall quan et rentes les dents, empres 1 litre d´aigua. Estalvies 19 litres d´aigua cada vegada que et rentes les dents amb l´aixeta tancada.

Si omples el lavabo quan t´afaites, fas servir només 5 litres d´aigua. N´estalvies fins a 50 cada vegada que t´afaites amb l´aixeta tancada.

Si omples l´aigüera quan rentes els plats, gastes menys de 20 litres d´aigua. N´estalvies gairebé 80 cada vegada que rentes els plats amb l´aixeta tancada.

El túnel rentacoxtes consumeix de 20 a 35 litres d´aigua. Si fas servir una esponja i una galleda, gastes menys de 50 litres. Amb qualsevol dels dos mètodes estalvies més de 375 litres d´aigua respecte de l´ús de mànega.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

tu comentario se publicará a la brevedad, gracias por colaborar.